Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Parasta mitä voi tehdä toiselle 

ei ole jakaa hänelle rikkauksiaan

vaan saada hänet löytämään omansa"                           -Benjamin Disraeli-

    Kaipaatko uusia näkökulmia työhösi?

    Haluatko kehittyä ammatillisesti?

    Olisiko aika pysähtyä miettimään omaa työhyvinvointiasi?

    Motivoiko työsi sinua edelleen?

    Onko työyhteisösi yhteistyökyky koetuksella?

 

    Työnohjauksen tarkoitus

      on vahvistaa ohjattavien perustehtävän toteutumista, oli kyse sitten johdon tai                              työyhteisön ohjauksesta. Luottamuksellinen, avoin keskustelu selkiyttää ajattelua,                        vahvistaa ammatillista vuorovaikutusta ja siten parantaa työn laatua ja vaikuttaa työssä            jaksamiseen. Ammattitaitoisen työnohjaajan lisäksi hyvään työnohjaukseen tarvitaan                  ohjattavien motivaatiota sekä halua pohtia ja kehittää omaa toimintaa.  

    Työnohjauksen tavoitteena 

      on ammatillinen  kehittyminen ja perustehtävän laadun parantaminen. Se vapauttaa                    voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Tavoite                                    konkretisoidaan aina työnohjausprosessin alkuvaiheessa työnohjaajan, ohjattavan ja                  (mikäli työnohjauksen maksaa ohjattavan organisaatio) ohjattavan esimiehen kesken. 

    Työnohjauksen toteutus

      Työnohjaus voi olla yksilö- tai ryhmämuotoista. Aloitamme aina yhteisellä                                        alkuneuvottelulla, jossa keskustelemme mm. tavoitteistanne työnohjaukselle.                                Alkuneuvottelu ei vielä sido mihinkään. Vasta yhteisen keskustelun jälkeen teemme                      päätöksen mahdollisesta työnohjauksen aloittamisesta. Varsinaisia työnohjaustapaamisia        on hyvä olla säännöllisesti noin 2 - 4 viikon välein, jotta prosessinomaisuus säilyy.                        Työnohjausprosessi kestää asiakkaiden tarpeiden mukaan yleensä 1 - 3 vuotta.                              Sopimukseen kuuluu optio, joka takaa sopimuksen jatkamisen seuraavan kahden vuoden            aikana samoilla hinta- ym. ehdoilla. Työnohjaukseen kuuluu ehdoton luottamuksellisuus ja        työnohjaajaa sitoo vaitiolovelvollisuus. 

AJANKOHTAISTA

23.5.2019

Talvi on ollut sopivasti "työntäyteinen". Suurin osa menossa olevista työnohjaus- ja coachingprosesseista jatkuu, mutta syksyllä olisi tilaa muutamalle työnohjaukselle (johdon työnohjaus, työryhmien- ja työyhteisöjen työnohjaus tai ToTo). Jos pohdit, voisiko työnohjauksesta olla hyötyä Sinulle tai työyhteisöllesi, niin ota yhteyttä.

 

22.5.2018

Minut on nimetty Kainuun Yrittäjät ry:n sote-alan yrittäjien verkoston koordinaattoriksi. Verkoston tavoitteena on parantaa sote-alan yrittäjien mahdollisuuksia toimia muuttuvassa toimintaympäristössä (Maakuntauudistus, valinnanvapauslaki). Olen myös mukana Kainuun Yrittäjien edustajana työryhmässä, joka määrittelee palveluntuottajien kriteeristöä sekä varajäsenenä HB-palvelusetelipilotti-hankkeen ohjausryhmässä. 

"Sote-verkostotyön lisäksi koordinaattori toimii linkkinä valtakunnallisiin toimijoihin ja tuo hyviä käytäntöjä ja palvelumalleja Kainuuseen yrittäjien työhyvinvoinnin lisäämiseksi (esim. Yrittäjän tukiverkko -konsepti, jota ollaan toteuttamassa valtakunnallisesti SY:n toimesta)."

 ELI ....tavataan myös näissä merkeissä!

20.3.2018

Olemme käynnistäneet Työpaikkojen työhyvinvointiverkostossa kainuulaisen Työhyvinvointipäivän suunnittelun yhteistyökumppaneidemme kanssa. Mukana ovat jo Kainuun liikunta, OTE-hanke, VESOTE - hanke,  Kainuun Muistiyhdistys, Kainuun Maa- ja kotitalousnaiset, yrittäjiä ja toimijoita Sotelta sekä eri kunnista. Toukokuun 24. päivä Kajaanissa, Suomussalmella ja Puolangalla on Työhyvinvointirastit - tapahtumat, joihin ilmoittautuminen avautuu huhtikuun aikana. Seuraathan ilmoitteua!

 

9.11.2017

Muutamalle uudelle ohjausprosessille on tilaa tammikuusta alkaen. Tarjolla on siis 

- johdon työnohjausta

- ryhmien ja työyhteisöjen työnohjausta

- työnohjauksentyönohjausta

- coaching esimiehille ja johtajille

- valmennuksia esimiestyöhön ja muutostilanteisiin

Ota yhteyttä niin arvioidaan yhdessä, olisiko yhteistyöstämme hyötyä juuri Sinulle!

 

20.10.2017

Olen Työterveyslaitoksen hallinnoiman Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston Kainuun yhdyshenkilö. Juuri nyt on meneillään eri-ikäisyyteen liittyvä työpajasarja. Kerron mielelläni lisää - ota yhteyttä!

 

16.9.2017

Opiskelut ovat takanapäin ja on aika palata ahkerammin työmoodiin! Ensimmäiseksi taitaa olla syytä kaivaa esille se muistilista, jossa on Blogi-aihioita ja siirtyä opiskelutehtävien sijasta kirjoittamaan blogia ;) .